bertiledlundsstiftelse.se | Om stiftelsen
21796
page-template-default,page,page-id-21796,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.4, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Om stiftelsen

STIFTELSENS VERKSAMHET, ÄNDAMÅL OCH SYFTE

Stiftelsen disponerar avkastningen för att i vidaste bemärkelse stärka och utveckla näringslivet och samhället genom att främja utbildning, utveckling och forskning inom områden med anknytning till revisionsbyråbranschen. Ändamålsbestämningen är därför medvetet omfattande, men omfattar givetvis även redovisning och revision.
Medlen kommer att utdelas årligen som belöningar och stipendier för förtjänstfulla prestationer samt för utveckling av individer genom exempelvis utlandsresor och praktik och studier i utlandet. Även forskningsanslag kan beviljas. Styrelsen vill även befrämja personlig utveckling och rehabilitering och kvinnors utveckling och framgång inom branschen.

STIFTELSEN GRUNDADES 1999

Bertil Edlunds stiftelse grundades av PwC Sverige, för att uttrycka erkänsla för Bertil Edlunds bidrag till näringslivet i Sverige och internationellt. Bertil Edlund var då ordförande i PwC Sverige, en position som han innehade i 20 år. Edlund arbetade som revisor för huvuddelen av sitt arbetsliv och i många år var han den mest engagerade revisorn i de börsnoterade bolagen i Sverige. Han har också varit inblandad i yrkets utveckling och verksam inom exempelvis Svenska Industri- och handelsbörskommittén och Sammanslutningen för utveckling av generellt godkända redovisningsprinciper. Dessutom innehade han ledande roller inom PwC på global nivå och var president i IFAC (International Federation of Accountants).

Den äldre generationen måste bidra till att ge intresserade studenter erfarenhet från olika länder, kulturer och affärsmetoder samt att bidra till att bygga broar mellan den akademiska världen och den praktiska verkligheten i verksamheten. Branschledare kommer att möta ännu högre krav från en global ekonomi, detta även gäller för mindre företag och entreprenörer, säger Bertil Edlund.